Burgemeester gaat in Vlijmen wonen

Burgemeester Willemijn van HeesBurgemeester Willemijn van Hees, haar man Paul en hun twee zoons van 10 en 11 komen in de loop van 2020 in de gemeente wonen. Na een flinke zoektocht hebben de burgemeester en haar gezin een huis gevonden in Vlijmen. Ze krijgen op 1 mei de sleutel van hun nieuwe huis.

Burgemeester Willemijn van Hees: "Het lange zoeken naar een huis heeft ons in ieder geval geholpen de gemeente goed te leren kennen. We zijn heel blij dat we kunnen gaan verhuizen naar een fijn, nieuw thuis voor ons gezin". Bij die zoektocht stond ze aangemeld bij de makelaars met een zoekopdracht waardoor ze dagelijks op de hoogte werd gehouden van hetgeen werd aangeboden. Verder was ze zelf actief op zoek en durfde daarbij ook gewoon aan te bellen bij huizen waarvan zij en haar man erg gecharmeerd waren. Ook kreeg de burgemeester van alle kanten tips van inwoners en één van die tips leidde uiteindelijk tot de koop van de woning. 

Hulp van onze inwoners

De uitgebreide hulp van inwoners bij het vinden van een juiste woning was erg bijzonder volgens de burgemeester: “We hebben ons vanaf dag 1 meer dan welkom gevoeld in Heusden. Dat is alleen maar versterkt door al die tips die we kregen voor woningen. Iedereen wilde meedenken en wilde ons helpen. Heel bijzonder!”. Uiteindelijk bleek één van de tips de 'gouden tip' te zijn. Burgemeester Willemijn van Hees is blij dat ze nu in de gemeente komt te wonen. Na instemming van de fractievoorzitters in de gemeenteraad en de Commissaris van de Koning hebben de burgemeester en haar man het koopcontract getekend: "Als burgemeester wil je natuurlijk dat een stap als het kopen van een huis gedubbelcheckt wordt", zegt burgemeester Willemijn van Hees, die eraan toevoegt: "Toevallig gaat het om een woning die ik koop van een medewerker van de gemeente Heusden en dan wil je helemaal dat het zorgvuldig verloopt. Overigens wist ik dat nog niet toen ik tijdens een 60-jarig huwelijksbezoek op dit huis werd gewezen. Dat bleek pas bij het maken van een afspraak voor de bezichtiging”. 

Iedereen bedanken

"Graag willen mijn man en ik iedereen bedanken voor het attente meedenken: omdat het zoveel berichtjes waren per brief, mail, direct message of messenger, is het me mogelijk niet gelukt iedereen te beantwoorden, waarvoor excuses. Vandaar langs deze weg alsnog een dikke dankjewel. Dat geldt ook voor de makelaars die meerdere keren mijn man en mij in diverse huizen hebben rond geleid. Dat verliep altijd keurig en er werd attent meegedacht".  

Uitgelicht