Controle hondenbelasting 2017

Bent u in het bezit van een of meerdere honden? Dan weet u ongetwijfeld dat u verplicht bent hondenbelasting voor deze huisdieren te betalen. Graag maken we u er op attent dat in de komende weken huis-aan-huis gecontroleerd wordt of van elke hond aangifte is gedaan.

De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs. Op verzoek wordt dit getoond. Treft een controleur bij u thuis een hond aan, die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan ontvangt u van de controleur een aangifteformulier. Als u niet thuis bent en de controleur heeft het vermoeden dat op uw adres één of meerdere honden gehouden worden die nog niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan laat hij een brief en een aangifteformulier bij u achter.

Wacht niet te lang met aangifte

Heeft u een hond en bent u nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen, dan adviseren wij u daarmee niet te lang te wachten. U loopt anders het risico een boete te krijgen. Voor het doen van aangifte kunt u tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis in Vlijmen of bij het servicepunt in Heusden. Ook kunt u hier digitaal aangifte doen. Op deze website kunt u nog meer informatie vinden over de hondenbelasting en aanverwante producten.

De hondenbelasting gaat in vanaf de eerste volledige maand dat u een hond in uw bezit heeft. Meldt u de hond in de loop van het jaar af, dan betaalt u hondenbelasting tot en met de maand van afmelden. Bij het afmelden moet u bewijsstukken overleggen, bijvoorbeeld een rekening of verklaring van de dierenarts dat uw hond is overleden, afstandsverklaring aan een dierenpension of een verklaring van overdracht aan derden.

Belastingtarieven

Het tarief voor het belastingjaar 2017 bedraagt: voor een eerste hond € 59,40, voor een tweede hond € 87,12, voor een derde hond € 104,76 en voor een kennel € 296,64.

Voorbeeld: Heeft u twee honden dan betaalt u het tarief voor de eerste plus het tarief voor de tweede hond. In dit geval is dat dus samen € 146,52 per jaar. Heeft u drie honden dan komt daar nog € 104,76 bij.

 

Uitgelicht