Dag van de Techniek

Op zaterdag 25 mei 2019 kun je van alles beleven tijdens de 'Dag van de Techniek - De Langstraat'. Je bent van harte welkom bij Benier aan de Looier 20 in Nieuwkuijk. Benier is één van de 11 locaties in de regio waarin je de 'High Tech Ontdekkingsroute' kunt volgen die deel uitmaakt van de 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW). Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologie verhalen verteld. 

Tussen 10:00 en 14:00 uur wordt techniek in de breedste zin van het woord gepromoot. Kom beleven, ervaren en zien wat er allemaal in de techniek speelt. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Naast bedrijven zijn ook onderwijsinstellingen en maatschappelijk betrokken organisaties present. Heb jij altijd al eens bij techniekbedrijven binnen willen kijken? Ontdek op deze dag welke mooie techniekbedrijven in de Langstraat actief zijn! Kom erachter hoe een lasersnijder werkt, laat je verrassen door hoe een zonneboot in elkaar steekt of kijk hoe een broodmachine wordt gemaakt. Je hoeft niet alleen te kijken: er is ook genoeg te doen. Verwissel een autoband, ervaar verschillende lastechnieken met onder andere een lasrobot of bouw je eigen vliegtuig. Op de hotspot zijn ruim 20 bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio vertegenwoordigd.

Kortom: dé technologische beleving voor jong en oud! 

De Dag van de Techniek wordt mede mogelijk gemaakt door Platform Techniek de Langstraat. Een samenwerkingsverband van bedrijven, onderwijs en overheid, ter bevordering van techniek in de regio.

Ondernemer van het jaar 2018
Wethouder Thom Blankers maakt deze zaterdag om 12.00 uur bekend wie de ‘Doener-award’ wint van ondernemer van het jaar 2018. De genomineerden voor deze prijs vind je hier.

Dutch Technology Week
De Dutch Technology Week in deze regio is een evenement dat gestimuleerd wordt vanuit het Deltaplan Techniek Midden-Brabant en Midpoint Brabant. In samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en overheden willen we de broodnodige nieuwe generaties jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor techniek. Deze week zit daarom vol met technologische verrassingen. Het  programma biedt tal van activiteiten waarin je niet alleen technologie kunt zien maar ook kunt ervaren wat de technologische branche in de regio (en op meerdere plekken in de rest van het land) voor een carrière of school kan betekenen.

Meer informatie over de ontdekkingsroute tijdens de Dutch Technology Week vind je hier.

Logo DTW'19

 

Uitgelicht