Komende weken controle hondenbelasting

Ben je in het bezit van een of meerdere honden? Dan weet je ongetwijfeld dat je verplicht bent hondenbelasting voor deze huisdieren te betalen. Graag maken we je er voor alle zekerheid op attent dat in de komende weken huis-aan-huis gecontroleerd wordt of van elke hond aangifte is gedaan.

De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs. Op verzoek wordt dit getoond. Treft een controleur bij jou thuis een hond aan, die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan ontvang je van de controleur een aangifteformulier. Ben je niet thuis en heeft de controleur het vermoeden dat op jouw adres één of meerdere honden gehouden worden die nog niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan laat hij een brief en een aangifteformulier bij je achter.

Wacht niet te lang met aangifte

Heb je een hond en ben je nog niet in de gelegenheid geweest aangifte te doen, dan adviseren wij je daarmee niet te lang te wachten. Je loopt anders het risico een boete te krijgen. Voor het doen van aangifte kun je tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis in Vlijmen of bij het servicepunt in Heusden. Ook kun je digitaal aangifte doen op www.heusden.nl. Daar vind je meer informatie over de hondenbelasting en aanverwante producten.

De hondenbelasting gaat in vanaf de eerste volledige maand dat je een hond hebt. Meld je de hond in de loop van het jaar af, dan betaal je hondenbelasting tot en met de maand van afmelden. Bij het afmelden moet je bewijsstukken overleggen, bijvoorbeeld een rekening of verklaring van de dierenarts dat uw hond is overleden, afstandsverklaring aan een dierenpension of een verklaring van overdracht aan derden.

Belastingtarieven

Het tarief voor het belastingjaar 2018 bedraagt: voor een eerste hond € 59,40, voor een tweede hond € 87,12, voor een derde hond € 104,76 en voor een kennel € 296,64. Voorbeeld: Heb je twee honden dan betaal je het tarief voor de eerste plus het tarief voor de tweede hond. In dit geval is dat dus samen € 146,52 per jaar. Heb je drie honden, dan komt daar nog € 104,76 bij.

Vragen? Neem dan contact op via telefoonnummer (073) 51 31 789.

Uitgelicht