Omgekeerd inzamelen - restafval zelf wegbrengen

De gemeente Heusden start met een nieuwe manier van afval inzamelen. We noemen dit ‘omgekeerd inzamelen’ omdat we het restafval (in de grijze container) dan niet meer bij u thuis komen ophalen. 

 

PMD-afval (plastic verpakkings-afval, metalen verpakkingen en drankenkartons), GFT-afval en oud papier halen we gratis thuis bij u op. Glas en textiel kunt u gewoon kwijt in de speciale glas- en textielcontainers. De kleine hoeveelheid restafval die u dan nog overhoudt, brengt u zelf weg naar een ondergrondse container in de buurt. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Wanneer wordt het ingevoerd?
Vanaf april 2017 starten we met het omgekeerd inzamelen van uw restafval. We voeren dit niet overal tegelijk in. Kijk in de onderstaande planning wanneer in uw wijk/dorp het restafval niet meer in de grijze container aan huis wordt opgehaald.

Planning
April                Nieuwkuijk en Vlijmen ten zuiden van de A59  
Mei                  Elshout en Vlijmen ten noorden van de A59
Juni                 Drunen-West       
September    Drunen-Oost, Giersbergen              
Oktober          Haarsteeg, vesting Heusden, Oudheusden, Herpt, Hedikhuizen, Heesbeen en Doeveren

Informatie
Vanzelfsprekend ontvangen inwoners, ruim voordat het omgekeerd inzamelen in uw wijk/dorp wordt ingevoerd, een informatiepakket. Ook krijgt u de gelegenheid om uw voorkeur aan te geven voor een locatie van de ondergrondse container.

Kijk hier voor de veelgestelde vragen

Heeft u een brief ontvangen met het verzoek om de enquete over de locaties van de afvalcontainers in uw wijk in te vullen:
klik hier voor enquête Drunen

Uitgelicht