Omgekeerd inzamelen - restafval zelf wegbrengen

De gemeente Heusden start met een nieuwe manier van afval inzamelen. We noemen dit ‘omgekeerd inzamelen’ omdat we het restafval (in de grijze container) dan niet meer bij u thuis komen ophalen. 

 

PMD-afval (plastic verpakkings-afval, metalen verpakkingen en drankenkartons), GFT-afval en oud papier halen we gratis thuis bij u op. Glas en textiel kunt u gewoon kwijt in de speciale glas- en textielcontainers. De kleine hoeveelheid restafval die u dan nog overhoudt, brengt u zelf weg naar een ondergrondse container in de buurt. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Wanneer wordt het ingevoerd?
Inwoners uit Nieuwkuijk en Vlijmen (ten zuiden van de A59) zijn de eersten die hun restafval sinds half april voortaan zelf naar de ondergrondse container brengen. We voeren dit niet overal tegelijk in. Kijk in de onderstaande planning wanneer in uw wijk/dorp het restafval niet meer in de grijze container aan huis wordt opgehaald.

Planning
begin juni                                 Elshout en Vlijmen ten noorden van de A59
eind juni/begin juli                Drunen-West       
september                                Drunen-Oost, Giersbergen              
oktober                                      Haarsteeg, vesting Heusden, Oudheusden, Herpt, Hedikhuizen, Heesbeen en Doeveren

Afvalpas
Kijk hier voor informatie over de afvalpas voor de ondergronds container.

Locaties ondergrondse containers
Kijk hier welke locaties voor ondergrondse containers definitief zijn vastgesteld.

Informatie
Vanzelfsprekend ontvangen inwoners, ruim voordat het omgekeerd inzamelen in uw wijk/dorp wordt ingevoerd, een informatiepakket. Ook krijgt u de gelegenheid om uw voorkeur aan te geven voor een locatie van de ondergrondse container.

Afvalkaart
Op deze afvalkaart ziet u wat PMD-afval, GFT-afval, Restafval en oud papier is en wat in de glasbak en textielcontainer hoort. 

Kijk hier voor de veelgestelde vragen

Uitgelicht