Project Schone Maas

Schoonmaakactie aan de oevers Heusdense Maas

3 t/m 8 juni 2019

De zomer komt er weer aan. En wat is er fijner om met mooi weer heerlijk langs de Maas te wandelen. Helaas blijft er jaarlijks na de hoogwaterperiode (maart/april) op de oevers van de Maas veel zwerfvuil achter. Samen willen wij ervoor zorgen dat de oevers weer schoon worden. Daarom organiseren wij in de week van 3 t/m 8 juni de actie Schone Maas. Help jij ook mee?

Zwerfafval langs de Maas
Het zwerfafval is niet alleen lelijk om te zien maar het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en het veroorzaakt de plastic soep in zeeën en oceanen. Het is een wereldwijd probleem dat wij op lokaal niveau willen aanpakken.

Project Schone Maas
In het Project Schone Maas werken provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid- Nederland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Brabants Landschap, IVN Brabant en de Maasgemeenten samen door het organiseren van opruimacties.

Help mee! Vele handen maken licht werk!
In 2018 ruimden meer dan 600 vrijwilligers de Maasoevers op, wat 700 zakken vuil opleverde! Help jij ook mee deze resultaten in 2019 te overtreffen? Heb jij in de week van 3 t/m 8 juni nog een gaatje in je agenda? Meld je dan snel aan! Wij zorgen voor materialen zoals handschoenen, knijpers en vuilniszakken.

Je kunt je individueel of als groep aanmelden door een mail te sturen naar info@heusden.nl
  

 

 

Uitgelicht