Realisatie medische campus in Steenenburg van start

De gemeente Heusden en ondernemer Jan Kelders hebben donderdag 1 november een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een medische campus op Plan Steenenburg, het terrein van het voormalige Land van Ooit.

Jan Kelders wil daar in het voorjaar van 2019 starten met de bouw van een centrum voor medisch onderzoek en ontwikkeling. Op korte termijn hoopt Kelders daar ook een diagnostisch centrum aan toe te voegen waar het mogelijk is om full body scans en second opinions uit te voeren. “Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je tijdig op de hoogte bent van een eventuele ziekte. In mijn plannen heb ik al veel steun gekregen, vanuit bijvoorbeeld de medische wereld, de gemeente Heusden en ook de provincie Noord-Brabant”, aldus Kelders.

Samenwerking
Wethouder Mart van der Poel van de gemeente Heusden is blij met de nieuwe invulling van het voormalige Land van Ooit. “De gemeente is verheugd dat we met de heer Kelders gaan samenwerken,” aldus Van der Poel. “Zijn visie op en de realisatie van de medische campus levert de noodzakelijke impuls voor het totale Plan Steenenburg. Het gaat om een unieke ontwikkeling in een uniek natuur- en cultuurhistorisch gebied”. De medische campus kan volgens de gemeente enkele honderden arbeidsplaatsen opleveren, op mbo-, hbo- en universitair niveau.

Land van Ooit
De gemeente Heusden kocht in 2008 het kasteel en de bijbehorende gronden, nadat het Land van Ooit failliet ging. De afgelopen tien jaar werden verschillende ontwikkelingsmogelijkheden voor het  gebied onderzocht. Sinds enkele jaren spreken de gemeente en Jan Kelders Beheer B.V. over plannen voor Steenenburg en de rollen die beide partijen daarin willen en kunnen nemen. Afgelopen voorjaar werd een mondeling akkoord over de plannen bereikt, met name over de campus in het noordelijke deel van Steenenburg.

De gemeente neemt binnen het totale Plan Steenenburg de renovatie en toekomstige invulling van het kasteel en de ontwikkeling van de appartementen, hofwoningen en ruime bouwkavels voor haar rekening. Oomen Architecten uit Breda tekent voor het ontwerp van de in het oog springende campus.

Meer informatie
De veel gestelde vragen over Plan Steenenburg en meer informatie vindt u hier.

 

Uitgelicht