Heel. Heusden. Duurzaam.

Op Warmetruiendag hebben we veel duurzaamheidsnieuws over initiatieven die ons inspireren om bewuster te leven! 

Ontwikkelingen zoals de klimaatverandering raken ook onze leefomgeving.  Alleen als wij zuinig zijn op onze leefomgeving kan iedereen er, ook na ons, plezier van hebben. 

Van gas los

Studenten van het d'Oultremontcollege /Technasium onderzoeken hoe we het gemeentehuis in Vlijmen aardgasvrij kunnen maken. Vrijdag namen ze de installaties en het gebouw onder de loep. Met onder meer een warmtebeeldcamera helpt Martin van der Sanden van de Van Delft Groep de studenten aan onderzoeksgegevens. Thom en Roos van 3 vwo delen hun eerste ideeën: "Daken beter isoleren, driedubbel glas, andere kozijnen, fietskrukken en vaker een Warmetruiendag!" Het gouden idee geven ze nog niet prijs! Ze doen immers mee aan de Technasium Top Award

 Technasium   Technasium 2

 

Scholieren maken zich sterk voor klimaat

Duizenden scholieren scandeerden donderdag de leus 'CO2, weg ermee!' tijdens een protest tegen de klimaatplannen van de regering. Ook scholieren uit onze gemeente reisden af naar het Malieveld in Den Haag. Wij waren benieuwd naar hun ervaringen en waarom zij meededen aan dit protest. Onze duurzaamheidsreporter Lydia ging op onderzoek uit!  

 

Laadpalen voor electrische auto’s

Heusden telt nu 17 openbare laadpalen waar je een electrische auto kunt opladen. Dat mogen er meer worden! Daarom vroegen we donderdag bij Nuon-Heijmans extra laadpalen aan voor 5 parkeerplaatsen: Steenweg Heusden, Ei van Drunen, Burgemeester Houtplein in Vlijmen, Hugo de Grootstraat in Drunen en Tinie de Munnikstraat in Drunen. Over een maand verwachten we te horen of ze hier ook komen.

Wil jij ook een openbare laadpaal aanvragen voor in de buurt van je huis of werk in Heusden? Dat kan online. De nieuwste laadpaal vind je aan Hulten in Drunen.

laadpaal

 

Energiek Heusden

Dinsdag heeft het college de samenwerkingsovereenkomst met de lokale energiecoöperatie Energiek Heusden verlengd tot en met 31 december 2022. “Energiek Heusden heeft inmiddels veel kennis en kunde opgebouwd om ons te adviseren en ondersteunen bij het terugdringen van het energieverbruik en het opwekken van duurzame energie. Dat blijkt ook in de praktijk uit succesvolle acties zoals Heel Heusden Bespaart en de thema-avond ‘Voor een duurzame toekomst’ die meer dan 250 bezoekers trok. Ik kijk uit naar het verder uitbouwen van deze mooie samenwerking”, licht wethouder Mart van der Poel het besluit toe. 

Energiek heusden

 

Samen maken we Heel. Heusden. Duurzaam.

Heb jij ook goede ideeën of wil je meedenken om jouw buurt en leefomgeving te verduurzamen? Laat het ons weten via info@heusden.nl.

HHD

 

 

Uitgelicht