Zuiderwaterlinie NEWS

Er gebeurt weer van alles op de Zuiderwaterlinie! Lees snel verder...

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Deze linie loopt dwars door onze gemeente heen met als hoogtepunten Heusden vesting en Fort Hedikhuizen. Er gebeurt van alles op deze linie! 
 

Heusden heeft de primeur!

Op woensdag 29 mei mocht wethouder Thom Blankers het eerste informatiebord van de Zuiderwaterlinie, in het veld, onthullen! Heusden heeft hiermee de primeur. Bij de opgang van het Bernse Veer in Herpt staat het informatiebord. Kom jij er binnenkort ook langs gefietst of gewandeld? Het is de moeite waard om even bij stil te staan!

Onthulling informatiebord

Expeditie Zuiderwaterlinie

Laat je van 19 t/m 29 juni meevoeren van Bergen op Zoom door Heusden naar Grave, langs elf vestingsteden en hun ommelanden. Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie duik je de spannende militaire geschiedenis van de Zuiderwaterlinie in, geniet je van onverwachte wendingen tijdens culturele optredens, snoep je van lokale streekproducten en word je omringd door de stille natuur in het buitengebied. Het is een ware Brabantse elfstedentocht langs natuur, historie en cultuur. Kies dagelijks tussen een langeafstand-etappe (± 20 km) of een kortere recreatieve (± 10 km) etappe. Ga snel naar www.expeditiezuiderwaterlinie.nl voor meer informatie over de verschillende etappes en schrijf je meteen in!

Expeditie

't XIde genot

Bij stadslijterij De Waterdrager werd zaterdag 18 mei de likeur Het Elfde Genot gepresenteerd, een likeur volledig in het teken van de Zuiderwaterlinie. De naam van de likeur verwijst naar de 11 vestingsteden van de Zuiderwaterlinie. Annelies en Henri van Helvoirt van De Waterdrager overhandigden het eerste flesje aan wethouder Thom Blankers, die erg enthousiast was: "de vesting heeft als kloppend hart van de Zuiderwaterlinie grote mogelijkheden. Deze likeur onderstreept de belangrijke betekenis van Heusden."

Het Elfde genot

Uitgelicht