Wie wint de 'Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs'?

Op zaterdag 22 juni tijdens het historisch en gastronomisch evenement Bourgondisch Heusden maken we bekend wie de burgemeester Henk Willems Cultuurprijs wint.

Iedere twee jaar reiken we de prijs uit aan een persoon, instelling of organisatie die een belangrijke bijdrage levert en zich al geruime tijd inzet om het culturele aanbod in Heusden te versterken. Denk bijvoorbeeld aan een kunstenaar, museum, evenement, theatervoorstelling of cultureel ondernemer in de gemeente.

Op het midzomerfestijn 'Bourgondisch Heusden' waan je je in vroegere tijden en loop je tussen middeleeuwse bewoners van de vestingstad. Het kasteelterrein in de vesting en de omliggende vestingwallen worden omgebouwd tot een laatmiddeleeuws cultureel en culinair festijn. Marktkramen presenteren de lekkerste producten uit heel Bourgondië.

De winnaar van de 'Burgemeester Henk Willems Cultuurprijs' ontvangt een geldbedrag van maar liefst duizend euro en een sculptuur dat ontworpen is door Dorothé Jehoel. Voorafgaand aan de uitreiking van de cultuurprijs maken we ook de laatste twee winnaars van een Dromen. Doen. Heusden. –award bekend. Dan weten we wie de Droom van 2018 had in Heusden en welke sporter goud wint in de categorie Doener van 2018.

Midzomerfestijn

Midzomerfestijn

Uitgelicht