Sjors sportief en creatief

Samen met de Jeugdburgemeester Heusden en Sjors sportief mocht wethouder Peter van Steen het eerste Sjors Sportief & Creatief boekje uitdelen aan Jaimy uit groep 5 van OBS De Wilgen Vlijmen.

Zij maakte namelijk de tekening die op de kaft van het boekje staat. Hiermee won ze een waardebon om lekker met de hele klas te gaan zwemmen in Zwembad Die Heygrave Vlijmen. 

Sjors sportief en Sjors creatief

Gratis kennismaken met sporten of culturele activiteiten? Dat kan met Sjors sportief en Sjors creatief. Deze week ontvingen de kinderen van de basisschool dit boekje.
Hierin staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1300(!) kinderen in, wat een succes!

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s

Kinderen uit de gemeente kunnen kennismaken met meer dan 80 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg!

Op deze manier maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met een culturele of sportactiviteit. Ze worden niet meteen lid van een vereniging of stichting. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door. Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sporten cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief is een instrument dat de gemeente Heusden hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

sjors

boekje

Uitgelicht