Buurtpreventie werkt

Onze buitengewoon opsporingsambtenaar Richard (BOA) liep onlangs mee met leden van Buurtpreventie Drunen. Gewapend met portofoon, zaklamp en een geel hesje met daarop de tekst 'buurtpreventie' gingen ze de wijk in.

Buurtpreventie is in onze gemeente in verschillende kernen actief. Dit is een groep enthousiaste vrijwilligers die samen de buurt veiliger probeert te maken. Dit doen de vrijwilligers door samen regelmatig te patrouilleren in de wijk.

Buurtpreventie kijkt, in het kader van voorkomen van misdrijven, naar situaties die andere mensen misschien niet opvallen. Ze kijkt bijvoorbeeld of er spullen bij de woning staan waar inbrekers makkelijk op kunnen klimmen om snel binnen te komen. Buurtpreventie heeft ook regelmatig contact met politie. Ze krijgt bijvoorbeeld informatie over locaties waar mogelijk inbraken plaats kunnen vinden. Hierdoor kunnen ze gericht en preventief patrouilleren om de kans op een inbraak te verkleinen.

Help jij mee? Buurtpreventie kan vrijwilligers goed gebruiken. Wil jij ook samen met bewoners jouw kern veilig houden? Meld je dan aan! Kijk op www.nietwegkijken.nl voor meer informatie. 

(v.l.n.r.) Wil van Woerkom (coördinator buurtpreventie), Richard Bartels (BOA) en John de Hart (vrijwilliger Buurtpreventie).

 

 

Uitgelicht