Ondernemen

De gemeente Heusden - onderdeel van De Langstraat - kent een grote diversiteit aan bedrijvigheid. Als echte Langstraters hebben de ondernemers en inwoners geleerd flexibel om te gaan met veranderingen. Het vermogen om te innoveren en bedreigingen om te zetten in kansen zit hen in het bloed. Dat maakt de ondernemers in Heusden weerbaar en veerkrachtig, wat bijdraagt aan een stabiele economie.

 • Bedrijventerreinen

  08 april 2016De gemeente Heusden telt meerdere bedrijventerreinen. Terreinen met vaak een heel eigen karakter, maar stuk voor stuk met veel voorzieningen. Sommigen van deze bedrijventerreinen zijn nog in ontwikkeling en bieden ruimte voor nieuwe bedrijven.

 • Subsidies voor ondernemers

  15 maart 2017Alle subsidies en regelingen voor ondernemers.

 • Starters

  22 mei 2017Als u een eigen onderneming wilt beginnen, komt er heel wat op u af. Denk aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het regelen van bankzaken en het drukken van handelsdrukwerk. U krijgt ook te maken met een aantal regels van de overheid.

 • Inkoopbeleid

  12 juli 2016Sociale, duurzaamheids- en werkgelegenheidscriteria spelen een belangrijke rol bij de inkoopactiviteiten van de gemeente Heusden.

 • Ondernemingsklimaat

  Ondernemers zijn over het algemeen tevreden over het ondernemingsklimaat in de gemeente. In een onlangs gehouden peiling scoort het ondernemingsklimaat een 6,7 ruim boven het gemiddelde van de benchmark van 6,3.

 • Een bedrijf starten, wijzigen of uitbreiden?

  Mogelijk heeft u een vergunning nodig of moet u één of meerdere meldingen doen. Uw plannen kunnen namelijk van invloed zijn op de leefomgeving.

Uitgelicht