Centrumplan Vlijmen

Hier vindt u alle informatie met betrekking tot de ontwikkeling van het Centrumplan Vlijmen.

 

Ontwikkeling
De winkelpanden aan de oostzijde van het Plein met daarboven 10 koopappartementen en 14 huurappartementen zijn inmiddels opgeleverd. De exacte planning van de bouw aan de noordzijde van het Plein is nog niet bekend.  
Achter de Hema en Bakker Bart is een weg aangelegd. Hierdoor is het nieuw aangelegde parkeerterrein bij het Kloosterpad gemakkelijk te bereiken. 

 

inrichting openbare ruimte centrum Vlijmen
De herinrichting van de openbare ruimte voor wat betreft het Plein en het nieuwe parkeerterrein bij het Kloosterpad is inmiddels gereed. De herinrichting van het Van Greunsvenpark (gedeelte Kloosterpad) en uitbreiding langparkeren bij het gemeentehuis is in voorbereiding. 

 

Paviljoen
In maart 2015 besloot de raad tot verkoop van gronden in het centrum van Vlijmen aan Heijmans Vastgoed BV. Die partij zal op het Plein aan de zuidzijde (aan de zijde van De Akker) een paviljoen ontwikkelen met een oppervlakte van ca. 360 vierkante meter. Aan de zuid- en westzijde is de ruimte voor een terras. Naar vewachting zal de gebruikname eind van dit jaar (2018) plaatsvinden. 

impressie paviljoen

   Impressie paviljoen

 

Winkels en appartementen
De oostwand is volledig gesloopt en opnieuw bebouwd. Op de begane grond (plint) zijn moderne winkelruimtes gerealiseerd. Boven de winkels zijn in 2 lagen aan de zijde van de Mgr. van Kesselstraat 14 huurappartementen en aan de zijde van het Plein 10 koopappartementen gebouwd.