Dromen. Doen. Heusden. (32)

09 augustus 2019

Zonne-energie

Uitgangspunt voor onze visie op zonne-energie is: we doen het met en voor elkaar. We omarmen zonnepanelen op daken. Maar er is meer nodig om Heel. Heusden. Duurzaam. te krijgen. Twee initiatieven voor zonnevelden zijn al in beeld. We beginnen klein. De visie zit op 17-9 in de raad.

Nationale Duurzame Huizen Route

Als gemeente willen wij je stimuleren om te kiezen voor een duurzame woning, of om jouw bestaande woning te verduurzamen. Daarom nemen wij deel aan de Nationale Duurzame Huizen Route; zo krijg je kennis, ervaring én inspiratie van inwoners die je voor gingen.

Wij willen statiegeld op alle PET-flessen en blikjes

De gemeente Heusden is aangesloten bij de Statiegeldalliantie, die pleit voor definitieve invoering van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes. Doe je mee?

Ondertekening convenant Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester Willemijn van Hees ondertekende het convenant Meld Misdaad Anoniem. Via dit convenant krijgt de gemeente alle meldingen door, die binnen zijn gekomen bij Meld Misdaad Anoniem over situaties binnen onze gemeente.

Keukenbazen 2019

Wie worden de opvolgers van Roos en Merel? Zij wonnen vorig jaar met hun Ruige Ravioli de Keukenbazen Battle. Je kunt je nu weer aanmelden voor de allerleukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen in Noordoost Brabant. Hans de Kruijf van Henri uit Drunen is ook dit jaar onze kok.

Aangepaste openingstijden zomervakantie

Onze deur staat voor je open! Tot en met 16 augustus hebben we aangepaste openingstijden. Wij wensen iedereen nog een fijne zomer(vakantie)!

Nu & Morgen 7 augustus 2019

In de Nu & Morgen van deze week lees je meer over: samenwerken aan het Land van 't Oude Maasje, de 80 van de Langstraat, taxussnoeisel, nationale duurzame huizenroute, subsidieregeling 'Brabant geeft energie'.

Besluitenlijst 6 augustus 2019

Het college van Heusden vergaderde afgelopen dinsdag. De besluiten van deze week lees je door op de kop hierboven te klikken.

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via onze site.

Niet goed te lezen? Bekijk de nieuwsbrief dan via uw browser.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf dan hier uit.