Dromen. Doen. Heusden. (19)

10 mei 2019

Restauratie kasteel Steenenburg

De restauratie van Kasteel Steenenburg is in volle gang! We brengen het nu nog roze kasteel terug in de staat van vóór het ‘Land van Ooit’. Check hier de nieuwste video over de vorderingen van de restauratie.

Gierzwaluwen

In de Voorste Venne werd vanochtend op symbolische wijze het gierzwaluwen seizoen geopend. De eerste gierzwaluwen zijn na een tocht van 7.000 km uit Afrika weer teruggekeerd in Nederland om te broeden. Bij de Voorste Venne in Drunen werden ze verrast met nieuwe nestkasten.

23 mei: verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Lees in deze nieuwsbrief meer over deze verkiezingen en hoe je bijvoorbeeld een ander voor je kunt laten stemmen als jij verhinderd bent.

75 jaar vrijheid in Heusden

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De provincie Noord-Brabant werd een halfjaar eerder bevrijd en daarom staan we in 2019 al stil bij deze bijzondere mijlpaal. We leven in Heusden 75 jaar in vrijheid en willen dit samen met inwoners en bezoekers herdenken en vieren.

Nu & Morgen 8 mei 2019

In de Nu & Morgen stond deze week: Maaien van de bermen, gierzwaluwen weer op het nest, inwonerspanel Heusden, openbare raadsvergadering, aangepaste openingstijden, Sjors Sportief & Creatief ook in 2019/2020, schoonmaakactie oevers Heusdense Maas, 75 jaar vrijheid in Heusden, stem jij ook 23 mei?

Besluitenlijst 7 mei 2019

Het college van Heusden vergaderde afgelopen dinsdag. De besluiten van deze week lees je door op de kop hierboven te klikken.

Raadsvergadering 14 mei 2019

De gemeenteraad vergadert 14 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis in Vlijmen. Je bent van harte welkom. Bekijk hier de agenda.

U ontvangt de nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld via onze site.

Niet goed te lezen? Bekijk de nieuwsbrief dan via uw browser.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf dan hier uit.