Nieuwsoverzicht

  • Uitbreiding natuurgebied Vlijmens Ven

    14-08-2024

    Het nieuwe deel van het Vlijmens Ven kan niet vanzelf veranderen in de kleurrijke, natte schraallanden en blauwgraslanden die gewenst zijn. Daarom wordt de komende tijd de bovenste laag grond afgegraven. Lees verder.

  • Onderzoek naar leefplek huismus

    14-08-2024

    Sinds april onderzoeken de ecologen van NatuurInclusief B.V. de leefplek en populatieomvang van de huismus, gierzwaluw, spreeuw en vleermuizen in Heusden. Inmiddels hebben ze een aantal interessante bevindingen gedaan. Lees verder.

  • Inloopbijeenkomst voor vernieuwde Kasteellaan Oudheusden

    14-08-2024

    Om elkaar te ontmoeten, samen te sporten, hulp te vragen en samen activiteiten te ondernemen gaan we in Oudheusden een nieuw multifunctioneel gebouw (MFA) bouwen in een vernieuwde Kasteellaan. Binnenkort is er een inloopbijeenkomst met meer informatie. Lees verder.

  • Elektrische fiets vaardigheidstraining

    14-08-2024

    Op vrijdag 6 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heusden een e-bike vaardigheidstraining. Deze dag is speciaal bedoeld voor 55-plussers uit de gemeente Heusden die veilig op een elektrische of een gewone fiets willen (leren) fietsen. Lees verder.

  • Alzheimer Café Heusden

    14-08-2024

    Marloeke van Oischot, wijkverpleegkundige bij Mijzo komt vertellen over Langer Actief Thuis (LAT). Lees verder.

  • Nu & Morgen

    14-08-2024

    Op de informatiepagina van deze week staan onder andere een artikel over de bekendmaking van het jaarthema van 2025, aankondiging kick-off QR-fitroute, Alzheimer Café, fiets vaardigheidstraining, inloopbijeenkomst voor de vernieuwde Kasteellaan Oudheusden, onderzoek naar leefplek huismus en de bekendmakingen. Lees hier meer.

  • Het Jaarthema van 2025 is bekend: ‘Samen de hort op!’

    07-08-2024

    Het jaarthema voor 2025 is ‘Samen de hort op!’. Wil jij je aanmelden voor een activiteit binnen het jaarthema inclusief het aanvragen van subsidie? Lees dan verder.

  • Spreekwoordenroute Heusden

    07-08-2024

    In Heusden kun je de Spreekwoordenroute lopen. Deze route van 2,6 kilometer is speciaal gericht op kinderen van 6 t/m 12 jaar, maar is ook leuk voor echte taalliefhebbers. Lees verder.

  • Geef elektrische apparaten een tweede leven

    07-08-2024

    Welke elektrische apparaten kun je gratis inleveren, welke kun je beter verkopen of naar de kringloop brengen en welke niet. Lees het in dit artikel.

  • Tips tegen stank en vervuiling GFT-container

    07-08-2024

    Bij warm weer kan de ‘groene’ container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gaan stinken of kunnen er maden en vliegen op afkomen. Wij geven je een aantal tips om dit te voorkomen. Lees verder.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024