Het Jaarthema van 2025 is bekend: ‘Samen de hort op!’

Sinds 2022 werkt de gemeente Heusden met een Jaarthema voor eenmalige subsidies voor activiteiten en evenementen. Door te werken met een Jaarthema is er meer verbinding tussen deze activiteiten en stimuleren we samenwerking tussen de diverse verenigingen en organisaties. De activiteiten rondom het Jaarthema 2024 ‘Verschillen Verbinden’ zijn volop aan de gang en er zijn al veel leuke activiteiten geweest.

Dit jaar mochten inwoners meedenken over het jaarthema voor 2025. Via een online formulier konden ze ideeën aandragen/inzenden. Bedankt voor alle mooie inzendingen! Het college heeft als Jaarthema 2025 gekozen voor

‘Samen de hort op!’.

Dit is een kleine aanpassing op het ingezonden thema ‘De hort op in je eigen gemeente’. In een groot deel van de inzendingen kwam namelijk het woord ‘samen’ terug. Dit kon dus niet ontbreken in het Jaarthema van 2025. Vandaar de aanpassing.

Een korte omschrijving van het jaarthema 2025 ‘Samen de hort op!’:

Ontdekken, ontmoeten en samen op pad gaan. In onze gemeente zijn er ontzettend veel leuke dingen te zien en te doen. Voor 2025 nodigt het Jaarthema ‘Samen de hort op!’ je uit om mooie activiteiten te ervaren met anderen. Waarbij we het belangrijk vinden dat Iedereen welkom is en mee kan doen. Elkaar ontmoeten vormt een gevoel van samen zijn en nieuwe ervaringen delen zorgt voor verbinding. Het thema ‘Samen de hort op!’ moedigt mensen aan actief te zijn en hun eigen gemeente te ontdekken.

We kijken uit naar leuke activiteiten rondom dit thema en nodigen onze inwoners van harte uit om mee te doen!  

Bijeenkomst 27 augustus 2024

Dinsdag 27 augustus 2024 is er een bijeenkomst voor organisaties die willen deelnemen aan het Jaarthema. De bijeenkomst start om 19:30 u (inloop vanaf 19:15) in het gemeentehuis in Vlijmen (Julianastraat, 34, 5251 ED Vlijmen).

Op deze avond worden de spelregels en procedures toegelicht voor het aanvragen van een mogelijke subsidie. Ook is er de mogelijkheid om contacten te leggen met andere organisaties.

Graag aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar info@heusden.nl o.v.v. bijeenkomst Jaarthema 2025 kenmerk 1608527. Er is plaats voor maximaal twee personen per organisatie. Aanmelden kan tot vrijdag 23 augustus 2024.

Via het aanvraagformulier kun je nu je activiteit voor het Jaarthema aanmelden en ook subsidie aanvragen. Het formulier en meer informatie vind je op onze pagina: Jaarthema - Heusden.

Laatst bijgewerkt op: 08-08-2024