Passende woonruimte voor alle Heusdenaren – ook in Elshout

Dat willen we. Daarom werken we in alle kernen van onze gemeente aan woningbouw. We hebben mogelijk gemaakt dat er veel nieuwe woningen gebouwd zijn. Verder hebben we voor ongeveer 1300 nieuwe woningen de eerste besluiten genomen. Want we bouwen als gemeente niet zelf, maar we creëren wél de omstandigheden om te bouwen. Daar gaan we natuurlijk volop mee door.

Woonruimte zoals op De Gorsen II in Elshout: 15 woningen aan de Jan van Wijkckstraat. Daar komen 5 seniorenwoningen en 10 starterswoningen. Daar zijn we heel blij mee! Woensdag 19 juni startte de bouw van deze woningen.

Wethouder Johan Meesters: “We doen alles wat in onze macht ligt om te zorgen voor passende woonruimte voor alle Heusdenaren. Daarom ben ik blij met deze 15 nieuwe woningen in Elshout. Ik wens alle betrokkenen en vooral de toekomstige bewoners een voorspoedige bouw toe!”

Bijzonder aan dit woningbouwproject is dat het gaat om zogenaamd collectief particulier opdrachtgeverschap. Hierbij zijn de toekomstige bewoners samen opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject. Het project heeft de vaart er ook lekker in. In iets meer dan twee jaar van planvorming naar start van de bouw. Daarbij hielp natuurlijk dat bij dit project geen bezwaar is ingediend bij de Raad van State.

Laatst bijgewerkt op: 21-06-2024