Starterslening voor eerste koopwoning

Er zijn te weinig goedkope koopwoningen voor starters op de woningmarkt. Daarom heeft de gemeenteraad op 14 mei besloten opnieuw een starterslening in te voeren.

Met een starterslening krijgen koopstarters net iets meer hypotheekbudget. Deze extra bestedingsruimte maakt het voor hen mogelijk om een woning te kopen waar meer aanbod in is. De gemeenteraad heeft € 800.000 beschikbaar gesteld voor deze startersleningen. Starters kunnen een lening krijgen van maximaal 20% van de koopsom. Dit kan tot een koopsom van € 390.000,- en de maximale subsidie is € 30.000. Als gemeente willen we voor iedere Heusdenaar passende woonruimte mogelijk maken. Met de starterslening maken we het makkelijker voor starters om een eerste koopwoning te vinden. Hiermee ontstaat er beweging (doorstroming) op de woningmarkt die dringend gewenst is.

Wethouder Johan Meesters: “Voor starters kan dit net genoeg zijn om de woning wel te kunnen kopen. In de huidige marktomstandigheden kan het een beetje helpen, maar uiteindelijk moeten we vooral goedkope koopwoningen blijven bouwen voor starters.”

Meer weten?
Klik door naar onze pagina: Starterslening

Laatst bijgewerkt op: 24-05-2024