Zorgorganisatie Amare uit Drunen failliet

Op 20 juni heeft de rechtbank van ’s-Hertogenbosch uitspraak gedaan en daarmee Amare Zorgcoaching en Amare Zorg&Zo failliet verklaard. De financiële situatie binnen Amare is de afgelopen tijd verslechterd, waardoor de organisatie niet meer aan al haar betalingsverplichtingen kan voldoen. De medewerkers en cliënten zijn geïnformeerd over de situatie.

Vooralsnog gaat de zorg die Amare biedt gewoon door. Cliënten die zorg krijgen zoals hulp bij huishouden of andere zorg, blijven die op dit moment houden. Het UWV neemt de salariskosten over van de medewerkers. Er worden momenteel door alle betrokken partijen scenario’s uitgewerkt om te bekijken of en hoe de zorg en ondersteuning gecontinueerd kan worden. De curator besluit hier uiteindelijk over.

“Amare is een ondernemer met een gouden hart. We zijn ontzettend tevreden over de kwaliteit van zorg die zij bieden, maar helaas zijn ze geconfronteerd met problemen in de bedrijfsvoering. Ondanks de uitspraak gaat de zorg vooralsnog gewoon door. Het is ontzettend fijn om te merken dat de loyale medewerkers van Amare doorwerken en kwaliteit blijven bieden voor onze inwoners. Voor ons als gemeente is het allerbelangrijkste dat de zorg 1-op-1 doorgaat. Daarom zijn we in nauw overleg met Amare, het zorgkantoor en de regio Hart van Brabant”, reageert wethouder Peter van Steen.

Amare is een zorgaanbieder uit Drunen die verschillende soorten zorg biedt zoals hulp bij het huishouden, dagbesteding, beschermd wonen en jeugdhulp. Ongeveer 85 werknemers bieden hulp aan z’n 800 cliënten, ongeveer 80% hiervan woont in de gemeente Heusden.

Laatst bijgewerkt op: 28-06-2024